Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Satu Mare s-a înființat Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilități "Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir"
Florin Răchitan  - Marti, 3 Septembrie 2024

La sediul Cercului Militar din municipiul Satu Mare a fost organizată marți prima ședință a filialei județene a Asociației Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilități "Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir", prezidată de fostul comandant al Batalionului 52 Geniu ”Tisa” și veteran al operațiunilor militare din Afganistan, lt. col. Gheorghe Balazs.

 La activitate au participat veterani ai teatrelor de operații, militari în activitate sau rezervă, din mai multe structuri ale Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Fiind prima ședință cu participare mai extinsă, s-au discutat probleme de natură organizatorică, acțiuni de creare a vizibilității în plan local și de identificare/atragere a noilor membri, precum și câteva proiecte de activități în plan socio-cultural și educativ-patriotic din sfera de interes specifică.

Amintim faptul că, începând cu anii "90, România a pierdut zeci de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar câteva sute au suferit diverse traume fizice și/sau psihice.

Trebuie menționat și un fapt mai puțin cunoscut, respectiv că în județul nostru avem veterani de teatre de operații care au fost trimiși de statul român pentru a executa misiuni cu grad ridicat de risc și de dificultate în zone de conflict armat de pe patru continente: Asia, Africa, America de Sud și Europa. Dintre acestea, cele mai cunoscute pentru societatea civilă sunt misiunile din Afganistan, Irak, Angola și Kosovo.

1372 vizite
Distribuie pe